Pristatymas

Nemokamas prekių pristatymas Lietuvoje užsakymams nuo 2000,00 EUR. Į parduotuvę

375 kW saulės elektrinė aprūpins iš okupuotų teritorijų perkeltus gyventojus Sakartvele

Laikinai perkeltų asmenų stovykloje Sakartvele netrukus prasidės lietuviškų saulės elektrinių montavimo darbai. Šios elektrinės užtikrins stabilų elektros tiekimą viešojo naudojimo pastatams.

Po 2008 m. Rusijos agresijos prieš Sakartvelą šalyje buvo įkurtos kelios gyvenvietės, skirtos laikinai perkeltiems asmenims. Dabar Koda pabėgėlių stovykloje, esančioje Eredvi savivaldybėje, bus padidinta saulės elektrinės galia, kuri padės aprūpinti elektros energija visų stovykloje gyvenančių šeimų poreikius. Elektrinės įrengimas taip pat prisidės prie socialinės atskirties mažinimo pabėgėlių bendruomenėje, sumažins elektros sąskaitas ir skatins vietos gyventojų integraciją į darbo rinką, nes kartu su partneriais dalinamasi žiniomis ir patirtimi atsinaujinančios energijos srityje, teigė „Solet“ vadovas Andrius Karazinas.

 

Koda pabėgėlių stovykloje įrengta 375 kW galios jėgainė. Prognozuojama, kad ši elektrinė kasmet sumažins 324 tonas CO2 emisijų. Iki šiol šios įstaigos priklausė nuo elektros energijos tik iš tinklo, o šildymui naudojo gamtines dujas arba dyzeliną. Tokiuose projektuose dalyvaudamos Lietuvos įmonės ne tik prisideda prie aplinkosaugos ir gyvenimo kokybės gerinimo trečiosiose šalyse, bet ir padeda įstaigoms siekti švietimo bei bendruomenės plėtros tikslų.

Projektas pradėtas įgyvendinti pernai rugpjūtį, planuojama, kad saulės elektrinė bus įrengta šiemet rugpjūtį. Projektas finansuojamas Klimato kaitos programos lėšomis, kurias administruoja Lietuvos Respublikos Aplinkos Ministerijos Aplinkos Projektų Valdymo Agentūra (APVA). Dalį lėšų skiria ir „Solet“ kartu su partneriais.

Nuo 2018 metų „Solet“ įgyvendino 16 dvišalių vystomojo bendradarbiavimo projektų įvairiose šalyse, tokiose kaip Sakartvelas, Moldova, Armėnija, Nigerija. Šiose šalyse bendrovė įrengė daugiau kaip 60 elektrinių mokyklose, vaikų darželiuose, pabėgėlių stovyklose, ligoninėse ir kitose įstaigose.

Taip pat skaitykite

Visos prekės el. parduotuvėje be pabrangimo su MOKI10

Moki10 – tai Inbank specialus pasiūlymas, leidžiantis įsigyti prekes ir paslaugas išsimokėtinai, be pabrangimo ir su 10 mėnesių trukmės atsiskaitymo…

Daugiau

Mus rekomenduoja

Skaityti
solet atsiliepimai